фокуси

Начало | фокуси | Най-великият фокус с карти в света

Най-великият фокус с карти в света

Аз детето | 2014-07-25

Най-великият фокус с карти в света

Всички знаят, че фокусниците никога не нарушават законите на професията си и не разкриват тайните на триковете си. Но ние търсим най-известните фокусници в света и ги молим да разкрият някои от тайните си специално за вас. Знаете, че още от много стари времена най-известни и многобройни са фокусите с карти. Всеки фокусник трябва да умее и да има в репертоара си поне три фокуса с карти. Наблюдавали сме много лесни трикове с карти и това е един от най-добрите. Не сме виждали да е публикуван някъде, затова вие имате честа да го прочетете първи. А фокусникът, който ни го показа, твърди че го е научил, когато е бил на девет. Този фокус, уверява ни той, се учи наистина лесен и макар да е за начинаещи винаги успява да впечатли всички.
Това е един от основните фокуси от типа "намери карта". Въпреки това, за него няма подготовка и ще можете да използвате всяко едно тесте с карти.

Ефект:
Зрител избира карта и без да ви я показва вие я намирате. В най-простата си форма, карта на зрителя може да бъде открита най-отгоре на тестето. Или можете да използвате всеки начин и номер за "разкриване" на картата какъвто на вас ви харесва. Ако желаете можете дори да накарате този, който ще избира картата да разбърка тестето. След това трябва да го държите така, че лицето му да е към зрителя, а гърба – към вас.
След това издърпайте втората, третата и четвъртата карта от задната част на тестето. Първата карта от тестето не пипайте изобщо, защото точно това е тайната. Ако го правите много бързо зрителите няма да видят, че не сте пипали изобщо първата карта.



Показване на картите. Снимката показва какво виждат зрителите. Не забравяйте, че както ви обяснихме, вие трябва тайно да задържите допълнителната карта зад другите.
Попитайте зрителите да изберете карта, като сочите отделни карти и да им казвате: "Коя избираш: едно, две или три?", както на картинката.
По-конкретно, очевидно първата карта (която всъщност е втората карта) е обозначен като "едно". Привидната втора карта (която всъщност е третата карта) се обозначава с номер "две". И очевидно третата карта (която всъщност е четвъртата карта) се обозначава с "три".
Кажете на зрителя, че освен самата карта трябва да запомни и кой номер е тя. След като зрителят избира карта и я вижда трябва да ви я върне, а вие трябва да съберете и сложите картите на върха на тестето като "тайната" първа карта трябва да си остане на върха на тестето. В зависимост от това, коя номер карта е избрал зрителя, вие трябва да вземете толкова карти от горната част на тестето и да ги сложите в средата му. Не забравяйте, че трябва да направите това докато картите са с лицето надолу.

Ето тук е голямата тайна на фокуса. В зависимост от това, коя карта е избрал зрителя има няколко варианта.
Вариант 1. Ако зрителя е избрал карта № 1, вие взимате една карта и я слагате в средата на тестето, привидно изгубвайки я. И следвате стъпките, които ще прочетете малко по-късно
Вариант 2. Ако зрителя е избрал карта № 2, взимате една карта, слагате я по средата и после още една и и нея слагате там.
Вариант 3. Както може би се досещате, ако е избрал карта № 3, вземате три карти и една по една ги поставяте в средата на тестето.

Това, което зрителят не бива да разбира е, че избраната от него карта винаги си остава най-отгоре на тестето. В този момент вие можете да кажете няколко вълшебни думи или да направите няколко движения върху тестето, след това да помолите зрителя да вземе най-горната карта и да гледате изумения му поглед, докато разбира, че неговата карта магически се е върнала обратно горе. 



Коментари
12 коментара

няма име, 0 г.,

Публикувано на 14.11.2014

Супер ама нищо не разбрах

Gogo Vitanov, ,

Публикувано на 17.12.2014

готино

мартин стефанов, 8 г.,

Публикувано на 03.01.2015

това е най – великият фокус? сериозно?

Semih Aliev, 11 г.,

Публикувано на 19.05.2015

az razbrah

kostadin georgiev , 18 г.,

Публикувано на 28.05.2015

zdr kak ste

Dilian Mezev, 11 г.,

Публикувано на 31.05.2015

Napravigo kato klip

darina , 45 г.,

Публикувано на 15.02.2016

az obicham fokusi sas karti

Мариса , 8 г.,

Публикувано на 28.08.2017

Нищо не разбраах.

volen radoslav, 12 г.,

Публикувано на 27.01.2018

аз мога да направя магия със карти,ще ти я разкрия ако ме научиш на 10 фокуси защото моя фокус е толкова велик че е равен на 100,но баче ти си як пич давам ти го за 10 трика

Бончо Бончев, 11 г.,

Публикувано на 08.10.2018

Фокус егати малко е скучен ама става

Радослав Павлов , 16 г.,

Публикувано на 20.06.2020

Тва е брутално евала :D

Момчил , 11 г.,

Публикувано на 05.02.2021

Какви фокуси знаете

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град